Chirurgia percutanată

Chirurgia percutanată a piciorului este o formă de chirurgie minim invazivă. Constă în practicarea corecției osoase și țesuturilor moi ale piciorului printr-o mică incizie de doi sau trei milimetri, mai degrabă decât o incizie clasică (de obicei, șase centimetri), utilizată în chirurgia deschisă tradițională.

Include aplicarea de tehnologii moderne dedicate acestor practici ale chirurgiei piciorului:
- intervenția se practică de obicei sub anestezie locală a nervilor piciorului, cu pacientul relaxat, sub îngrijirea unui anestezist; - structurile osoase sunt identificate cu ajutorul unui intensificator de imagine cu radiații reduse sau Fluoroscop; - instrumentarul motorizat specializat utilizează freze de mare viteză similare celor din stomatologie.

Instrumentar chirurgia percutanată

Instrumente pentru chirurgia percutanată a piciorului

Chirurgia percutanată

Schema tehnică a intervenției percutanate

Minim invaziv percutanat degete în ciocan

Aspect intraoperator cu microincizii și instrumentar motorizat - speedburr

Chirurgie minim invazivă ante-picior

Aspect postoperator imediat cu microinciziile suturate

Strapping picior

Aspect al pansamentului postoperator specializat (strapping)

Avantaje

  • Reluarea mersului este mult mai rapidă.
  • Spitalizarea este mult redusă. Unele proceduri se efectuează în regim ambulatoriu.
  • Durerea este mai redusă decât după o intervenție chirurgicală clasică, deoarece țesuturile moi sunt minim traumatizate.
  • Nu există șuruburi sau implante necesare pentru menținerea corecției.
  • Imobilizarea gipsată nu este necesară. Numai un bandaj special de tifon (strapping) și un pantof special sunt utilizați postoperator.
  • Permite posibilitatea de a reveni la activitățile curente precoce.
  • Inciziile mici, reduc complicațiile și cicatricile.

Riscuri

Nici o intervenție chirurgicală nu este lipsită de riscuri, indiferent dacă provin de la anestezia locală, sau specifice pentru tipul intervenției chirurgicale efectuate. Categoric un pacient fumător sau diabetic va fi expus unor riscuri de vindecare redusă.

Orice tehnică chirurgicală este potențial bună în cazul în care este aplicată de un chirurg specializat, într-un mediu adecvat și să face o urmarire satisfăcătoare pentru cerințele pacientului.

În ciuda acestui fapt, orice procedură chirurgicală este susceptibilă de a eșua sau de a evolua cu complicații. Chirurgul specializat pe chirurgia piciorului face eforturi pentru a minimiza aceste cazuri și este pregătit să rezolve orice probleme.

Aplicații mai frecvente: monturi sau hallux valgus, degete în ciocan, metatarsalgia, neurom Morton, maladia Haglund - apofizita retrocalcaneeana, sindromul de tunel tarsian sau sinus tarsi etc

programeaza un control programeaza un control

Pentru programari sunati la
0728 894 188