Chirurgia piciorului on monturi, hallux, chirurgia piciorului, probleme picior, dureri picior

Picior complex

Există o cantitate uriașă de informații disponibile cu privire la problemele piciorului și mare parte din acestea sunt contradictorii. Puteți obține informații de la medicul dumneavoastră, prieteni, internet sau de la membrii familiei; datorită problemelor extrem de diverse de la om la om, atât diagnosticul cât și protocoalele de tratament pot pune probleme deosebite chiar și medicilor specialiști. Aceste pagini sunt concepute pentru a vă ajuta să identificați informațiile corecte, și să vă asiste în luarea unei decizii în cunoștință de cauză. Peste tot în lume, problemele încep să fie adresate doar de specialiști - podiatria este o specialitate în curs de dezvoltare la noi în țară.

În cele mai multe cazuri, la început, putem trata conservator durerea cauzată, de exemplu, de monturi. De fapt, o intervenție chirurgicală ar trebui să fie o ultimă soluție, după epuizarea altor metode de tratament. Surprindem mulți pacienți cu monturi – hallux valgus, prin capacitatea noastră de a-i ajuta să evite intervențiile chirurgicale mari atunci când le-a fost spus anterior că nu au nici o altă alegere. Dacă ați încercat toate tratamentele conservatoare, și cu toate acestea, monturile rămân cauza durerii sau a limitării activității, chirurgia minim invazivă poate fi o opțiune foarte eficientă.

Ce sunt monturile sau hallux valgus-ul?

Hallux valgus-ul este afectarea degetului mare de la picior care se deplasează spre degetul II (spre lateral); primul metatarsian, osul de la baza degetului mare se deplasează spre interior și cauzează montul (bătătura) pe partea interioară a piciorului. Termenul medical pentru această inflamație la picior este Hallux (degetul mare) abducto (degetul mare se îndreaptă spre degetul doi) valgus (degetul mare se rotește spre interior).

Când ar trebui să sufăr o intervenție chirurgicală pentru hallux valgus – monturi?

Aspect preoperator și postoperator după chirurgia piciorului cu hallux valgus

Folosim următoarele criterii ca ghid atunci când stabilim dacă operația este indicată:

  • Aveți o inflamație și o deviere a oaselor la picior – cu apariția montului - bunionului – determinat prin examen clinic și radiografii.
  • Ați epuizat toate elementele de îngrijire conservatoare – ortopedice de tipul:
  • orteze funcționale, concepute pentru a reduce presiunea în articulația degetului mare
  • pantofi medicinali, sportivi sau terapeutici;
  • talonete - susținători plantari confecționați conform plantogramei (analiza digitală a piciorului, ale presiunilor exercitate în timpul mersului);
  • medicamente – terapia pe termen scurt cu anti-inflamatoare, mai ales aplicate local, poate fi utilă!

În paginile următoare vom încerca să adresăm în detaliu fiecare dintre aceste elemente de tratament ale problemelor piciorului. Așteptăm întrebări pentru a clarifica și a completa aceste informații cu elemente din practica noastră curentă.

programeaza un control programeaza un control